ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЧАЧАК, СРБИЈА

banner naucni klub

Извештај пројекта „Шта знаш о првом комшији?“

AУ Научном клубу Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Чачак, 20. октобра одржане су  радионице у оквиру пројекта „Шта знаш о првом комшији?“ који је подржан од стране Центра за промоцију науке Београд.

Радионице је похађало 40 ученика ОШ „Вук Караџић“ у пратњи професора Живадинке Милићевић и Ивана Рвовића. Кроз низ активности деца су учила о реалном односу планета и растојањима у Сунчевом систему, као и о настанку кратера на Месецу.

Опширније: Извештај пројекта „Шта знаш о...

Њутнови закони свуда око нас

Њутнови закони свуда око насУ Научном клубу Регионалног центра за професионални развој запослених у образовњу, је у понедељак, 12. марта 2018.године, реализован пројекат "Њутнови закони свуда око нас".

Пројекат је финансијски подржан средствима Центра за промоцију науке, а организационо и медијски за то је задужен Научни клуб Регионалног центра.

Аутори и реализатори пројекта су Олга Дукић, професор физике, Далибор Рајковић, професор физике и Милена Живковић, студент физике.

Опширније: Њутнови закони свуда око нас

Пројекат „Расковник – раскуј своје знање”

Пројекат „Расковник – раскуј своје знање”, који финансира Центар за промоцију науке из Београда, а подржава Регинални центар за професионални развој запослених у образовању, намењен је свим заинтересованим ученицима од седмог разреда основне школе до завршног разреда средње школе, без обзира на школска постигнућа. Десет радионица овог пројекта биће реализовано викендом, почевши од 7. октобра, када је упис полазника у 10 часова, до краја децембра 2017. године, у оквиру активности Научног клуба Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању. Једна радионица траје два школска часа. На овим радионицама ће ученици, игроликом наставом и учењем путем открића, у улогама лектора, водитеља, глумаца и других професија, примењивати основна знања о језику на примерима из свог окружења и савременим дидактичким материјалима. Похађање овог програма за младе је бесплатно. Водитељ радионица је проф. Данијела Ковачевић Микић.

Преузми извештај

Почела реализација пројекта Ератостенов експеримент

Почела реализација пројекта Ератостенов експериментУ суботу и недељу, 18. и 19. марта, у Овчар Бањи је почела реализација пројекта Ератостенов експеримент, у који је учествовало 14 ученика 7. и 8. разреда из 7 основних школа града Чачка под вођством аутора пројекта Снежане Тошовић, проф.математике  и Ивана Рвовић, проф.географије.

Опширније: Почела реализација пројекта...

У Научном клубу Чачак одржано окружно такмичење из математике

18337353 1175811179231111 1985365255 nУ Научном клубу Чачак, 28. априла 2017. реализовано је окружно такмичење из математике у организацији удружења Млади математичар( http://www.mladimatematicar.org/sr/). Ponosni smo što je pobedila škola našeg grada OŠ „Dr. Dragiša Mišović“ koja će predstavljati naš grad u Vrnjačkoj Banji na republičkom takmičenju u okviru manifestacije „Most matematike“.

Опширније: У Научном клубу Чачак одржано...

Пројекат "Сунчев сат кроз историју" у Научном клубу

suncev sat

Пројекат „Сунчев сат кроз историју“ подржан од стране Центра за промоцију науке, спроведен је у Научном клубу, у просторијама РЦ Чачак, 8. 10. 2016. године.

Првој радионици у оквиру пројекта, чији су аутори Олга Дукић, проф.физике и Снежана Тошовић, проф.математике, у сарадњи са Иреном Миликић, проф.географије, присуствовало је 20 ученика из пет основних школа са територије општине Чачка.

Опширније: Пројекат "Сунчев сат кроз...

Научни клуб Регионалног центра Чачак на Сајму књига

На штанду Центра за промоцију науке на Сајму књига 2016. године у четвртак, 27. октобра, представљени су Научни клубови који су током 2016. године отворени у 12 градова широм Србије. Истог дана, Центар је организовао и састанак директора центара за стручно усавршавање на коме се разговарало о активностима које се планирају за 2017. годину.

Опширније: Научни клуб Регионалног центра...

facebook banner

Број прегледа чланака
1115043