ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЧАЧАК, СРБИЈА

Њутнови закони свуда око нас

Њутнови закони свуда око насУ Научном клубу Регионалног центра за професионални развој запослених у образовњу, је у понедељак, 12. марта 2018.године, реализован пројекат "Њутнови закони свуда око нас".

Пројекат је финансијски подржан средствима Центра за промоцију науке, а организационо и медијски за то је задужен Научни клуб Регионалног центра.

Аутори и реализатори пројекта су Олга Дукић, професор физике, Далибор Рајковић, професор физике и Милена Живковић, студент физике.


Реализатори пројекта су ученике седмих и осмих разреда основних школа поделили у четири групе и кроз демонстрацију огледа упознали их са фундаменталним основама класичне физике.

Били су присутни ученици и наставници из следећих основних школа: "Вук Караџић", "Ратко Митровић", "Драгиша Мишовић", "Свети Сава", "Степа Степановић", "Бранисав Петровић" Слатина, "Филип Филиповић" , "Божо Томић" из Пријевора и "Танаско Рајић".

Сви ученици су имали прилику да раде огледе и експерименте кроз које доказују први, други и трећи Њутнов закон. Уживали су у интерактивној настави, активно учествујући и доказујући сваки Њутнов закон посебно. На овај начин присутни ученици су стекли довољно знања да у својим разредима кроз вршњачку едукацију пренесу стечено знање.

online

facebook banner

Број прегледа чланака
1928981