Njutnovi zakoni svuda oko nas

Njutnovi zakoni svuda oko nasU Naučnom klubu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovnju, je u ponedeljak, 12. marta 2018.godine, realizovan projekat "Njutnovi zakoni svuda oko nas".

Projekat je finansijski podržan sredstvima Centra za promociju nauke, a organizaciono i medijski za to je zadužen Naučni klub Regionalnog centra.

Autori i realizatori projekta su Olga Dukić, profesor fizike, Dalibor Rajković, profesor fizike i Milena Živković, student fizike.

Realizatori projekta su učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola podelili u četiri grupe i kroz demonstraciju ogleda upoznali ih sa fundamentalnim osnovama klasične fizike.

Bili su prisutni učenici i nastavnici iz sledećih osnovnih škola: "Vuk Karadžić", "Ratko Mitrović", "Dragiša Mišović", "Sveti Sava", "Stepa Stepanović", "Branisav Petrović" Slatina, "Filip Filipović" , "Božo Tomić" iz Prijevora i "Tanasko Rajić".

Svi učenici su imali priliku da rade oglede i eksperimente kroz koje dokazuju prvi, drugi i treći Njutnov zakon. Uživali su u interaktivnoj nastavi, aktivno učestvujući i dokazujući svaki Njutnov zakon posebno. Na ovaj način prisutni učenici su stekli dovoljno znanja da u svojim razredima kroz vršnjačku edukaciju prenesu stečeno znanje.

online

Broj pregleda