Захвалница Научном клубу ЦСУ Чачак

Научном клубу ЦСУ Чачак уручена је захвалница Центра за промоцију науке за допринос и учешће у 10. ноћи истраживача 2019.У име ЦСУ Чачак, захвалницу је примила, Горица Станојевић, директорка центра.

Семинар за Удружење васпитача у Београду

У организацији ЦСУ Чачак, 7. децембра  2019. године у  ПУ "Сањалица", Чукарица, организован је семинар „Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид”. Семинару је присуствовало 30 васпитача.

Одржана друга седница Скупштине Мреже Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање

.

4. и 5. децембра. 2019. у Регионалном центру за професионални развој у Смедереву одржана је друга седница Скупштине Мреже Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање у 2019.години.
Скупштини Мреже су присуствовала 23 члана. На састанку су ЦСУ Чачак представљале Горица Станојевић, директор и Маја Чакаревић, правник.
На седници су усвојени извештаји о раду за 2019. годину и финансијски извештај Надзорног одбора Мреже. Предложене су измене Статута Мреже у члановима који се односе на дужину радног искуства коју би требало да имају будући чланови органа Мреже РЦ и ЦСУ Србије.
Чланови Надзорног одбора и Управног одбора Мреже који су између два заседаља Скупштине поднели оставке замењени су новим. За новог члана Надзорног одбора изабран је Душан Којић, сарадник ЦСУ Шабац, док су за нове чланове Управног одбора изабрани Бранко Филиповић, директор ЦСУ Шабац и Наташа Максовић, сарадник РЦ Смедерево.

Регионална дијалошка платформа 2019 - Дијалог за Будућност

2 и 3. децембра 2019. године у Сарајеву одржана је Регионална дијалошка платформа – Дијалог за будућност. Уважавање, разумевање и дијалог су предуслови за напредак заједница и младих у целој регији - један је од закључака регионалне дијалошке платформе одржане у Сарајеву 2. и 3. децембра 2019. године. ЦСУ Чачак на овој конференцији представљала је директорка Горица Станојевић.

„Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид” у ПУ "ADALAND"

У организацији ЦСУ Чачак, 30. новембра  2019. године у  ПУ "ADALAND", Нови Београд, организован је семинар „Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид”. Семинару је присуствовало 20 васпитача.

„Моја Србија – Упознавање деце са природно-географским и друштвеним одликама Србије“ одржан у ЦСУ Чачак

30. новембра и 1. децембра 2019. године у Центру за стручно усавршавање Чачак, , одржан је семинар „ Моја Србија – Упознавање деце са природно-географским и друштвеним одликама Србије“. Семинару је присуствовало 19 васпитача.

Може то и боље – конкретно (Примена иновативних активности у настави) одржан у ЦСУ Чачак

У ЦСУ Чачак,  23. новембра  2019. одржан је семинар „Може то и боље – конкретно (Примена иновативних активности у настави)“. Ауторке семинара су Јасна Капелан, доктор наука – филолошке науке, основна школа „Вук Караџић” Бачка Паланка и Јелена Кузмановић, мастер филолог – англиста,, основна школа „Вук Караџић” Бачка Паланка.  Семинару је присуствовало 30 наставника из ОШ „Таково“.

1208995