ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЧАЧАК, СРБИЈА

ПРОМОЦИЈА НАЦИОНАЛНОГ МОДЕЛА ДУАЛНОГ И ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА

11. јуна. 2019. године у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић“, одржана је трибина на тему националног модела дуалног и предузетничког образовања. Трибину је отворио градоначаелниг града Чачка, Милун Тодоровић. Скупу се обратила Горана Танасковић, представник Регионалне привредне коморе, Чачак Проф. др Габријела Грујић, помоћница министра за дуално образовање и васпитање.

Гордана Степић, саветник за финансијску писменост и предузетништво, представила Правилника о ученичким задругама. У пленарним  излагањима представљено је следеће: Примена Закона о дуалном образовању,  Проф. др Габријела Грујић, помоћница министра за дуално образовање и васпитање; Боро Радојичић, власник компаније “Tiffany“; Слађана Грујић, представник СКГО, Значај локалне самоуправе и креирање плана уписа ученика у средњем стручном образовању, Национални оквир квалификација, Марија Стаменковић, Сектор за дуално образовање и васпитање.
Представљање правилника предвиђених Законом о дуалном образовању и Нацрта закона о дуалном моделу студија у високом образовању  –  Андреић Владица, Сектор за дуално образовање и васпитање; Правилник о ближим условима, начину рада, активностима  и саставу Тима за каријерно вођење и саветовање у средњој школи која реализује образовне профиле у дуалном образовању и Нацрт закона о дуалном моделу студија у високом образовању,  Јелена Перућица, Сектор за дуално образовање и васпитање.
ЦСУ Чачак је био суорганизатор овог скупа.

facebook banner

Број прегледа чланака
1248414